Skip to end of metadata
Go to start of metadata

   

Algemene pagina's

 

De OVA heeft in Zeeland een clubcaravan staan waar gebruik van gemaakt kan worden door leden en niet leden op introductie van een clublid. Midden op het eiland Schouwen-Duiveland tussen Zierikzee en Renesse in ligt de minicamping bij de boer fam. Rentmeester te Kerkwerve.

    

Minicamping Nova Cura van fam. Rentmeester

Bij de boer in Zeeland is een royaal badgebouw waar fatsoenlijk gedoucht kan worden. De doucheruimte is voorzien van vloerverwarming. In de middenruimte zijn 2 afwasplaatsen. In het gehele badgebouw is overal koud en warm water. Buiten overdekt is een spoelplaats voor onze duikspullen. Het gebruik van dit badgebouw is voor OVA-leden gratis en voor niet-leden inbegrepen in de kampeerkosten (een bedrag per dag per persoon) die aan de familie Rentmeester betaald dienen te worden.

Naast de ruime voortent van de clubcaravan die kan dienen als socioruimte is er een socioruimte in de schuur. Deze is voor alle camping gebruikers vrij toegankelijk. Mocht je behoefte hebben om even samen met andere gebruikers van de camping te praten dan kan dat hier. Eigen natje en droogje meenemen, zonder verplichtingen. Stem wel even met de familie Rentmeester af of de socioruimte niet door anderen gereserveerd is.


De caravan

De caravan is voorzien van o.a.:

 • Een grote zithoek met zitkussens.
 • Ringverwarming
 • 2 raclettes, 2 tafelwokjes, tosti-ijzer, magnetron, stofzuiger, koffiezetapparaat, koelkast, kookgerei, borden bestek en opscheplepels ed.
 • Grote stevige voortent met daarin 1 (of meer) kachel(s), kooktoestel (4 gaspitten), grote koelkast met 2 diepvriesladen daaronder, grote eettafel met 4 gemakkelijke stoelen, leuke verlichting, 4 gemakkelijke stapelstoelen, kast voor tassen, gas BBQ, kleine oven en een muziekinstallatie (USB geschikt)
 • Stromend (koud) water
 • Diverse spelletjes
 • Er is WiFi op de camping
 • Voldoende stopcontacten voor laders ed.

Er kunnen 6-8 personen in de caravan slapen, een 2-persoonsbed, een stapelbed en van de zithoek kan een bed gemaakt worden waar nog eens 4 personen kunnen slapen (wel krap dan). De caravan kan ook exclusief gereserveerd worden echter op clubweekenden kan dit niet. Zie hiervoor de prijslijst wat dit extra kost.

Enkele vaste data van de OVA

 • Het eerste weekend op of na 15 maart bouwen we de caravan op, we zetten dan ook meteen de voortent op. Vele handen maken hier licht werk. Ook niet gebruikers van de caravan zijn meer dan welkom om een handje te helpen en te investeren in een stukje clubgeest.
 • Het Paasweekend, met daarin een bezoek van de paashaas, meestal doen we dan met de aanwezigen s’avonds een steekgril avond organiseren. Op 1e paasdag is traditioneel eieren zoeken met aansluitend een gezamenlijke lunch. Het is al vele jaren gelukt om gezellig buiten te lunchen! Al hebben we 1 maal in de sneeuw eieren gezocht.
 • Het Hemelvaart weekend. In 2020 wordt daar het 20e preuvenement georganiseerd, lekker gezellig samen zijn en samen koken en eten staat dan centraal. In dit weekend wordt ook veel gedoken. Veel clubleden bezoeken in dit weekend de camping voor korte of langere tijd.
 • Het laatste weekend in oktober (voor of op 1 nov.) breken we de caravan weer af. Alles wordt schoongemaakt en gaat de winterstalling in. Graag zien we hier vele clubhanden die meehelpen, tenslotte is de clubcaravan van en voor ons allemaal

Zeeland activiteiten

Enkele andere data in Zeeland die een bezoek waardig zijn:

 • Concert at sea, concert op de Brouwersdam met grote artiesten.
 • 3e weekend van juli Visserijdagen in Bruinisse, grote braderie door het hele dorp, met in de haven grote mossel-stands waar voor een euro een portie mosselen geserveerd wordt.
 • Paling rook kampioenschappen in Kerkwerve, gezellige rommelmarkt met diverse leuke attracties vlak bij onze camping, georganiseerd rondom het paling-roken.
 • Havendagen Zierikzee, heerlijk slenteren door het oude centrum en eindigen op een terras bij de haven waar een keur aan verschillende boten voorbij stoomt.
 • Burghse dag, heel Burgh Haamstede staat vol met marktkramen en er worden o.a. ringsteekwedstrijden gehouden.

Bij slecht weer zijn diverse binnen attracties (Watersnoodmuseum, streekmuseum Zonnemaire, Waterworld op Neeltje Jans) in de buurt te bezoeken. Ook zijn er 2 tropische zwembaden (Roompot en Port Zeeland) vlak in de buurt. Uitwaaien op het strand behoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden. Op de camping zijn veel folders te krijgen

Kortom we zitten er middenin en een fijn, gezellig stukje clubleven vind hier plaats.


Caravan boeken

Iedereen kan de clubcaravan huren, via een lid van de caravancommissie.

Foto impressie Adria caravan

Image

Veel kampeer en duikplezier,
    De caravan commissie

#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))
 • No labels