Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Tijdens een extra Statenvergadering van de Provinciale Staten van Zeeland is unaniem besloten om het getij in het Grevelingenmeer en het Volkerak-Zoommeer terug te laten keren.Het terugkeren van het zoute water zou volgens de Provinciale Staten van Zeeland goed zijn voor de bestrijding tegen de blauwalg schrijft ANWB Watersport. Tevens is deze ontwikkeling goed voor het toerisme en de visserij.

Wat voorop staat tijdens het terugkeren van het zoute water in de genoemde mederen, is de garantie van de zoetwatervoorziening voor de landbouw op Tholen en Sint Philipsland. Statenleden uitten 16 mei hun zorgen over het plan vanwege de eventuele hoge kosten. Voor de zoetwatervoorziening heeft Zeeland 2,2 miljoen euro vrijgemaakt bovenop de 1,5 miljoen euro die de provincie meebetaalt aan het doortrekken van de Roode Vaart van Zevenbergen tot Tholen. Meer info op de site van de provinciale staten van Zeeland.

 

#trackbackRdf ($trackbackUtils.getContentIdentifier($page) $page.title $trackbackUtils.getPingUrl($page))