Skip to end of metadata
Go to start of metadata

   

Algemene pagina's

 

De OVA heeft in Zeeland een clubcaravan staan waar gebruik van gemaakt kan worden. Midden op het eiland Schouwen-Duiveland tussen Zierikzee en Renesse in, ligt de minicamping bij de boer, fam. Rentmeester te Kerkwerve.


    

Minicamping Nova Cura van fam. Rentmeester

Bij de boer in Zeeland is een royaal badgebouw waar fatsoenlijk gedoucht kan worden. De douche ruimt is voorzien van vloerverwarming. In de middenruimte zijn 2 afwasplaatsen. In het gehele badgebouw is overal koud en warm water. Buiten overdekt is een spoelplaats voor onze duikspullen. Het gebruik van dit badgebouw is gratis.

In de schuur is een materiaalhok waarin een grote compressor staat waar 200 Bar en 300 Bar gevuld kan worden. In deze ruimte kunnen ook andere zaken tijdelijk gestald worden als je er bent.

Naast de compressor ruimte is een grote socioruimte in de schuur. Deze is voor alle camping gebruikers vrij toegankelijk. In 2014 is dit langzaam gegroeid tot een gezellig cafe. Mocht je behoeft hebben om even samen met andere gebruikers van de camping te praten dan kan dat hier. Eigen natje en droogje meenemen, zonder verplichtingen.

Naast de socioruimte ligt het jeugdhonk van de camping. Voor de jeugd een gezellig trefpunt.

De caravan

De caravan kan gebruikt worden door eenieder en is voorzien van o.a.:

 • Een grote zithoek met nieuwe (welk jaar?) zitkussens.
 • Nieuwe (2015) gordijnen.
 • Ringverwarming
 • 2 raclettes, 2 tafelwokjes, tosti-ijzer, magnetron, stofzuiger, koffiezetapparaat, koelkast, kookgerei, borden bestek en opscheplepels ed.
 • Grote stevige voortent met daarin 1 (of meer) kachel(s), kooktoestel (4 gaspitten), grote koelkast met 2 diepvriesladen daaronder, grote eettafel met 4 gemakkelijke stoelen, leuke verlichting, 4 gemakkelijke stapelstoelen, kast voor tassen, gas BBQ, kleine oven en een muziekinstallatie (USB geschikt)
 • Stromend (koud) water
 • Diverse spelletjes
 • Er is WiFi op de camping
 • Voldoende stopcontacten voor laders ed.

Er kunnen 8 personen in de caravan slapen, 3 vaste bedden goed voor 4 personen en van de zithoek kan een bed gemaakt worden waar nog eens 4 personen kunnen slapen. De caravan kan ook gereserveerd worden voor jou alleen, echter op clubweekenden kan dit niet. Zie hiervoor de prijslijst wat dit extra kost.

Enkele vaste data van de OVA

 • Het eerste weekend op of na 15 maart bouwen we de caravan op, we zetten dan ook meteen de voortent op. Vele handen maken hier licht werk. Ook niet gebruikers van de caravan zijn meer dan welkom om een hand te helpen en te investeren in een stukje clubgeest.
 • Het Paasweekend, met daarin een bezoek van de paashaas, meestal doen we dan met de aanwezigen s’avonds een steekgril avond organiseren. Op 1e paasdag is traditioneel eieren zoeken met aansluitend een gezamenlijke lunch. Het is al vele jaren gelukt om gezellig buiten te lunchen! Al hebben we 1 maal in de sneeuw eieren gezocht.
 • Het Hemelvaart weekend. In 2017 wordt daar het 17e preuvenement georganiseerd, lekker gezellig samen zijn en samen koken en eten staat dan centraal. In dit weekend wordt ook veel gedoken. Veel clubleden bezoeken in dit weekend de camping voor korte of langere tijd. Dit jaar is een bijzondere gebeurtenis: we houden de nieuwe clubboot ten doop.
 • Het laatste weekend in oktober (voor of op 1 nov.) breken we de caravan weer af. Alles wordt schoongemaakt en gaat de winterstalling in. Graag zien we hier vele clubhanden die meehelpen, tenslotte is de clubcaravan van en voor ons allemaal

Zeeland activiteiten

Enkele andere data in Zeeland die een bezoek waardig zijn:

 • 30 juni- 1 juli concert at sea, concert op de Brouwersdam met grote artiesten.
 • 3e weekend van juli (13-14-15juli) Visserijdagen in Bruinisse, grote braderie door het hele dorp, met in de haven grote mosselstands waar voor een euro een portie mosselen geserveerd wordt.
 •  5 augustus Paling rook kampioenschappen in Kerkwerve, gezellige rommelmarkt met diverse leuke attracties vlak bij onze camping, georganiseerd rondom het palingroken.
 • 24-25-26 augustus 2017 Havendagen Zierikzee, heerlijk slenteren door het oude centrum en eindigen op een terras bij de haven waar een keur aan verschillende boten voorbij stoomt.

Bij slecht weer zijn diverse binnen attracties (Watersnoodmuseum, streekmuseum Zonnemaire, Waterworld op Neeltje Jans) in de buurt te bezoeken. Ook zijn er 2 tropische zwembaden (Roompot en Port Zeeland) vlak in de buurt. Uitwaaien op het strand behoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden. Op de camping zijn veel folders te krijgen

Kortom we zitten er middenin en een fijn, gezellig stukje clubleven vind hier plaats.


Caravan boeken

Iedereen kan de clubcaravan huren, via een van onze clubleden. Zij zien hieronder de te volgen procedure.
Klik op deze link om de geldende prijzen te zien.

Foto impressie Adria caravan

Image

 

Veel kampeer en duikplezier,
    De caravan commissie

 • No labels